MH2D 2019mtb ride Apeldoorn

Blog

WIJ DEVENTER

WijDeventer helpt met aanschaf van gereedschap voor onderhoud van MTB-routes

Wel of geen lockdown; mountainbiken kunnen we altijd! Massaal maken we gebruik van de mooie en uitdagende mountainbikeroutes in en rondom Deventer. De werkgroepen van MTB Salland zijn wekelijks bezig met het onderhoud van routes. Denk aan het veilig houden, snoeiwerk, herstellen na slecht weer, maaien en uitbreiding van de unieke routes. Dit vraag mankracht én goed gereedschap.

Onder andere vanuit het Wechelerveld in Diepenveen kun je de 4 routes starten. De groene route richting Olst, de rode route dwars door industrieel Deventer en richting Lettele en de paarse route richting Heeten en de kortste zwarte route op het Wechelerveld zelf. Voor goed onderhoud van de routes hebben de werkgroepen serieus en professioneel gereedschap nodig. Enerzijds krijgt de stichting inkomsten via de verkoop van vignetten (zie deze site) en anderzijds is er onlangs een fantastische subsidie gegeven door WijDeventer.


Bestuurslid van de stichting MTB Salland Ton Brouwer kwam in gesprek met Jasper Smid van WijDeventer en zo kwam het balletje aan het rollen. Na een serieuze en onderbouwde aanvraag werd de subsidie gehonoreerd voor de aanschaf van gereedschap. Hoe geweldig! Afgesproken is dat het subsidiegeld wordt besteed aan bedrijven uit de regio, zoals Unicom Colmschate en Welkoop Diepenveen. En ga je weer fietsen op een van de unieke routes? Bedenk eens dat er noeste arbeid aan vooraf gaat. Namens alle mountainbikers: bedankt WijDeventer!