MH2D 2019

Blog

Wasco ATB-tocht 2019

Wasco ATB-tocht 2019

28-05-2019

Zaterdagmorgen 25 mei jl. werden we vroeg ontvangen door Wilfred Drenth, Matthew Kalkhoven, Arjan Boelsma .

Vanaf Kei 13 zou met medewerkers van Wasco de groene mountainbikeroute Diepenveen/Deventer worden gereden.

Deze ATB-route is 35 km lang en maakt deel uit van het mooie Mountainbike Netwerk Salland. 

Na het omkleden, een lekkere kop koffie of thee en een goede uitleg van Wilfred werd de groepsfoto gemaakt van alle rijders. Vervolgens reden we naar een circuit waarbij we konden ervaren hoe (moeilijk) de route verder zou zijn. 

In drie groepen werd onder leiding van twee ervaren begeleiders van MND de route gereden. Erg leuk en mooi en eenieder in een eigen tempo, genietend van het fietsen, het samen zijn en de omgeving. De route ging over vooral onverharde paden en stukken singletrack en er waren diverse hoogteverschillen. We moesten op de route veel draaien en keren: een technisch en uitdagend, maar mooi parkoers.

Halverwege de tocht werden we door Arjan en Matthew opgewacht met bananen, Snelle Jelles en water om uit te rusten en op kracht te komen. Een plek waarbij alle drie de groepen weer bij elkaar kwamen. Vervolgens reden we de route terug naar Deventer waar we bij Kei 13 konden omkleden en een lekkere lunch kregen. 

Een supergoed georganiseerde en prachtige Wasco ATB-tocht waarbij aan alles was gedacht. Dit was de tweede Wasco ATB-tocht die Wilfred organiseerde, maar zal hopelijk een vervolg krijgen in een jaarlijks terugkerende Wasco ATB-tocht: Wasco’s Mooiste!