MH2D 2019mtb ride Apeldoorn

Stichting MTB Salland

mtbsalland

Mountainbiken (MTB) is een groeiende vrijetijdsbesteding en dat merken we in en om Deventer, en wordt in deze tijd steeds populairder bij de mensen waarbij de behoefte aan uitdagende routes enorm groeit.
Rondom Deventer ligt een netwerk aan MTB routes van over de 100 km waar veel gebruik van word gemaakt door vele rijders.

Om de groei en uitbreiding van de diverse routes in goede banen te leiden is de Stichting MTB Salland opgericht.

MND maakt als zijnde onafhankelijke netwerk van mountainbikers deel uit van deze stichting.

“Wat doet de Stichting MTB Salland eigenlijk?”

Deze vraag komt regelmatig voorbij. We proberen duidelijkheid te scheppen en beginnen met een klein stukje historie: al jaren is er een flinke groei van het aantal mountainbikers in Salland.
In 2013 werd na een initiatief van Sallands bureau voor toerisme, Stichting IJssellandschap en diverse vrijwilligers een MTB-netwerk in Salland aangelegd. Dit routenetwerk is steeds verder uitgebreid, vernieuwd en wordt goed onderhouden door vier werkgroepen.
Deze onderhoudsgroepen werken wekelijks met veel passie aan de vier fantastische MTB-routes, bestaande uit de rode, groene, paarse en zwarte route.

Schakel tussen onderhoudsgroepen en overige partijen

De Stichting MTB Salland is de schakel tussen enerzijds de onderhoudsgroepen en anderzijds de landgoedeigenaren, gemeentes, overheidsinstanties, fietsverenigingen en andere relevante partijen.
De doelstelling van de stichting is het initiëren, ondersteunen en onderhouden van mountainbikeroutes in de regio Deventer.
Dit zijn onder meer onze taken en verantwoordelijkheden: het aanvragen van subsidies, het beheren van de financiën, gesprekpartner te zijn voor alle partijen, waar nodig organisatorische ondersteuning bieden aan de onderhoudsgroepen, het bewaken van de veiligheid van de routes, de coördinatie en verkoop van vignetten (en binnenkort dagpassen) en te staan voor een goede communicatie.

Wie?
Een aantal zaken moet nog goed op gang komen, maar we doen ons best. Wie zijn wij?
Het bestuur van de Stichting MTB Salland bestaat uit: Jan Brouwer (voorzitter), Ronald van den Brink (secretaris), Ton Brouwer (coördinatie onderhoud en veiligheid), Stephan Edelijn (penningmeester), Wilco Husmans (vignetten en veiligheid) en Monique Krol (PR).
Bekijk de hier de website. Voor vragen of opmerkingen: vul het formulier, stuur een e-mail of neem rechtstreeks contact met een van ons op.