MH2D 2019mtb ride Apeldoorn

Routes

Mountainbiken (MTB) is een groeiende vrijetijdsbesteding en dat merken we in en om Deventer.  Veel (nieuwe) MTB-ers  op de weg en op onze mountainbike routes , verenigingen die jaarlijks meer dan voldoende nieuwe aanwas krijgen.
Inmiddels zijn er 4 routes met meer dan 110 KM waar we als MTB-er goed uit de voeten kunnen. Zwart (Wechelerveld), Groen (IJssellandroute),  Paars (Sallandroute)  en Rood  (Oostermaet en Oostermaet 2.2 route).
Daarnaast liggen er diverse verbindingsroutes (tracks) naar aansluitende routes in onze omgeving, zoals de Holterbergroute (Sallandse Heuvelrug) en de vernieuwde Achterhoekse mtb routes.

Wechelerveld route (ca. 4 kilometer)

De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours. Is deze route te kort voor je? Geen probleem, want de route staat in verbinding met de overige onderstaande routes.

Oostermaet route (ca. 30 kilometer)

Door het oudste bosgebied van de omgeving Deventer ligt de Oostermaet route. Over bossen gesproken: het ontwijken van rotsen, wortels en takken… voor veel mountainbikers is het bos de ultieme adrenalinekick. Snuif de geur van het bos op en voel de adrenaline door je lijf gieren.

Oostermaet 2.2 route (ca. 35 kilometer)

Tekst in wording!

IJsselland route (ca. 30 kilometer)

Deze route is zeer gevarieerd en neemt je mee door bossen, langs weilanden in een mooi coulisselandschap en het uiterwaardengebied. Onderweg kom je fraaie landgoederen tegen.

Salland route (ca. 34 kilometer)

Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal. Je ervaart hier Salland in al haar facetten!