MH2D 2019mtb ride Apeldoorn

Blog

Nieuwe bordjes met QR-Code

Nieuwe bordjes met QR-Code

Gisteravond hebben we als MND en  Stichting MTB Salland het eerste vignetbord gemonteerd op het Wechelerveld. De bedoeling is dat deze borden op de strategische opstartpunten van onze routes komen te staan.

De laatste jaren verkopen we steeds meer vignetten – daar zijn we superblij mee – maar we zien en weten ook dat vele fietsers uit de regio ons nog niet weten te vinden. We dachten, dat kan beter.

De inkomsten uit de vignetten gaan naar onze stichting en worden 1 op 1 gebruikt voor het onderhoud.

Denk hierbij aan de verbruiksmaterialen zoals hout, schroeven, bevestigingsmateriaal, benzine, onderhoud en vernieuwing van gereedschap. Daarnaast gaat een klein deel van de opbrengsten naar de instandhouding van onze Stichting en het koek en zopie gebeuren van de onderhoudsgroepen die belangeloos in het veld aan het werk zijn.

Naast de vignetborden hebben we nu ook borden in dezelfde stijl laten maken voor als we een route afzetten. Routes zetten we preventief dicht als deze niet of minder toegankelijk zijn door stormschade, groot onderhoud bosbouw etc. Regelmatig zien we dat onze afzetting respectloos wordt verwijderd. Soms denken we dat MTB-ers denken dat tracks zijn dichtgezet door “Anti-MTB-ers” en dat daar dan iets aan moet veranderen… Afijn, met het nieuwe bord geven we duidelijkheid en met de QR code is aanvullende informatie te vinden waarom er ineens een bord staat.

Zoals te zien zijn onze borden uitgerust met een z.g.n. QR Code. Door deze te scannen met je mobiel kom je op de juiste MND pagina. De vignetborden naar de webshop de onderhoudsborden naar onze onderhoudsinformatiepagina.