MH2D 2019

Blog

Team MND finished bij de MDCC2017

Team MND finished bij de MDCC2017

Na een half jaar voorbereiden, trainen, en afvragen waar we allemaal aan zijn begonnen is het dan eindelijk zover.

Zaterdagochtend om 7 uur vertrekken we richting Pieterburen. Met volgeladen busje en aanhanger gaan we met goede moed op pad.

We hebben het toch wel goed voor elkaar. Wouter van Leeuwen mee als fysiotherapeut (Kinesis Fysiotherapie Ugchelen)!! Geen overbodige luxe achteraf!!
Arjan Bonekamp en Björn Windmüller mee als logistieke ondersteuning.
De aanhanger en materiaal werd beschikbaar gesteld door WR BIKES uit Haarle. Dat moet helemaal goed komen zo!

De start is om de hoek bij het zeehondencentrum. Snel even inschrijven en een praatje aanhoren over het hoe en wat gaan we ons daarna klaarmaken. Logistiek gaat gelijk aan de bak. Alles wordt klaargezet.

Met de Waddenzee in zicht vertrekken Renate En Henny als eerste duo voor de eerst heat van 133 km. Het is gelijk Gas erop!! Met het zonnetje en wind in de rug gaat het al gauw tot boven de 30 km. Veel vlak maar toch ook wat singletracks gaat het zo de eerste kilometers lekker. De eerste rustpost in Anloo wordt kort aangetikt om vervolgens gauw door te gaan naar Echten. De tracks zijn mooi. Veel langs sloten en in Gieten mooie singletracks langs vennen. In Echten wordt gewisseld.

Michel en Wilco staan al te popelen om van start te gaan. De tweede heat is 115 km en gaat via Hattem naar Apeldoorn. In Hattem wordt er even kort ververst en gaan de heren door, de nacht in, naar Apeldoorn. Na wat gps- foutjes en bonje met een boer en boswachter komen ze tegen een uurtje of half 1 s’nachts binnen in Apeldoorn. Daar wordt weer gewisseld voor de derde heat van 105 km.

 

Renate en Henny gaan de nacht in. Aangezien ze niet via het bos mogen van de boswachter gaat de rit over de Otterlose weg richting Deelen en Arnhem. Dat asfalt gaat best snel. Met stukken die boven de 30 km gaan zijn ze zo bij het rustpunt in Herveld. Hier wordt kort ververst en daarna gauw door naar het eindpunt in Boekel. Het laatste stuk was zwaar. Veel singletracks in het donker en schemer.  Een gps die alle kanten opgaat is ook niet bevorderlijk voor de tijd. Om haf 6 in de ochtend bereiken ze dan eindelijk het rustpunt in Boekel. Michel en Wilco moeten nu weer aan de bak. De nacht voor hun was bagger. Na pech met de gehuurde bus hebben ze niet kunnen slapen. Dat wordt dus een zware vierde heat naar Schinveld.

 

Het eerste deel van de vierde heat was pittig. Met veel singletracks en pittige klimmetjes gaan ze het slaaptekort merken. Na de verversingspost in Meijel is het doorhakken naar Schinveld. In Schinveld aangekomen hebben we nog 45 minuten om de heren op te lappen. Wilco zat erdoor. Michel ook wel maar had toch nog wat energie over. Wouter heeft de heren opgelapt om samen met Renate en Henny te kunnen starten voor de laatste Heat van 33 km naar Vaals. Met de 600 hoogtemeters nog in het verschiet moet je nog even aan de bak. Wie start moet de finish halen anders word je gediskwalificeerd.

 

We gaan met z’n drieën van start. Wat is deze tocht mooi!! Maar ook zwaar. We weten dat we het binnen de tijd gaan halen dus genieten nog even van de mooie klimmen met de ooooo zo mooie afdalingen. De toren van het drielandenpunt in Vaals komt steeds dichterbij.  We ploeteren door, een paar keer vloekend natuurlijk!! Weer een lange klim…ppffff. Dan, eindelijk aangekomen in Vaals, de laatste klim over de weg naar het hoogste punt!! Bjorn, Wilco en tot onze verrassing Gerard en Ans Schepers komen ons tegemoet fietsen!! Wat een teamspirit!! Met de laatste energie trappen we onze mountainbikes naar het hoogste punt! Met aanmoediging is het gelukt!! De laatste bocht …..en daar is het eindpunt in zicht!! De finish is bereikt en binnen de tijd! 23 uur en 41 minuten hebben we er met het team over gedaan.

Wat een ongelooflijke belevenis is dit!! Bijtijds was het afzien maar alles was overkomelijk.  Mede door de logistieke en mentale ondersteuning van Bjorn, Arjan en Wouter hebben wij het als team gered!! Al het trainen, voorbereiden en lol met elkaar is het dubbel en dwars waard geweest om deze monstertocht aan te gaan!!

Wij willen iedereen bedanken die ons heeft aangemoedigd, bijgestaan en materiaal heeft uitgeleend (WR BIKES HAARLE)! Het is mede door jullie dat het voor ons een onvergetelijke ervaring is geweest en dat wij de finish hebben gehaald!!

Tevens danken wij de organisatie van MTB Expierence voor deze super georganiseerde tocht!

Kijk hieronder voor een foto-impressie!

MDCC2017