mtb ride ApeldoornMND Snertrit 2018

Blog

Succesvolle MND IJsselloop support 2017

Succesvolle MND IJsselloop support 2017

Vandaag hebben wij van Mountainbike Netwerk Deventer (MND) weer mogen bijdragen aan een fantastisch sportevenement. De IJsselloop 2017. Inmiddels de 12e editie.
Een sportevenement waar heel veel bij komt kijken en gedragen word door heel veel vrijwilligers.
Sinds een paar jaar kunnen wij als MND-ers zeggen dat we onlosmakelijk verbonden zijn aan dit sportfestijn. De organisatie heeft er een hele kluif aan om alles vlekkeloos te laten verlopen. Natuurlijk vergt dat enige voorbereiding en overleg met alle betrokken partijen. Wij dragen daar graag een steentje aan bij.
Om 10.00 was het verzamelen bij de Boreel en onder het genot van een kop koffie bespraken we de laatste details en konden we beginnen.Onze belangrijkste taak is het voor-fietsen. Hierbij fietsen we in groepen van 2 bikers voor de eerste lopers uit om ervoor te zorgen dat het parcours vrij blijft voor de lopers. Ondanks de verkeersregelaars en dranghekken zijn er altijd mensen die op het laatste moment nog even willen over steken of gewoon het parcours op lopen, om wat voor een reden dan ook. Wij zorgen dan voor een vrije doorgang voor de lopers. Daarnaast vullen we de gaten op die ontstaan tussen de snelle en iets minder snelle lopers. Zij verdienen ook een veilig parcours.
Om 11.00 was de start van de 2 km. Geweldig om te zien hoeveel kids hier aan mee doen.  En met zoveel plezier.  Na de 2 km waren de allerkleinsten aan de beurt op de 1 km. Ook dat is fantastisch om te zien.  De stoere mannen en vrouwen van de 15km hoorden om 11.45 uur het startschot.
Bij zo’n afstand zijn er natuurlijk snelle en minder snelle deelnemers. Het supporten en mentaal ondersteunen van de hekkensluiters behoort ook tot een kerntaak van MND. Dit wordt enorm gewaardeerd door de deelnemers.

Nieuw dit jaar was onze koffie service voor de vrijwilligers langs het parcours. Gesponsord door
het Hof van Salland uit Diepenveen, hadden we de beschikking over 2 enorme koffierugtassen.

Hiermee hebben we de vrijwilligers langs de route aangenaam verrast met een lekker bakkie.

13.00 was de start van de 10 km en om 14.15 was de start van de laatste afstand de 5 km.
Zodra de voor-rijders binnen waren sloten deze uiteindelijk bij de achter-rijders aan om traditiegetrouw allemaal de laatste loper te ondersteunen en gezamenlijk als bezemwagen de finish te passeren.

Een geweldig onthaal kreeg de laatste deelnemer.


Heel iets later dan verwacht hadden we onze missie weer volbracht en konden we ons mengen tussen de menigte bij de Boreel en genieten van een lekker welverdiend sapje.


Op een paar ehbo-incidenten na is de IJsselloop 2017 wat ons betreft heel goed verlopen.
Voor ons een enorm dankbare ondersteuning van een topevenement en complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers die hierbij betrokken zijn. Wij hebben weer super genoten. Tot volgend jaar.

Wim Beumer namens MND.