mtb ride ApeldoornMND Snertrit 2018

Blog

Warme MND 5Hoekloop support 2017

Warme MND 5Hoekloop support 2017

Op zondag 11 juni hebben wij van Mountainbike Netwerk Deventer (MND)  ons beste beentje voor gezet bij weer een fantastisch Deventer sportevenement. De 5Hoekloop 2017. Inmiddels de 4e editie. Wij hebben voor de 2e keer mogen assisteren bij dit leuke sportfestijn.

De start/finishplaats betrof De Ulebelt, een fantastisch mooi stukje groen in de Vijfhoek, voorzien van een kinderboerderij en educatiecentrum.

Al om 8 uur ‘s-morgens waren de eersten van ons al druk in de weer met het verplaatsen/opzetten van diverse kramen etc. en het uitzetten dan de diverse routes.
Gewapend met plattegrond, bordjes, afzetlint en hamer zijn we onderweg geweest om de Carmasters Kidsrun, de Miqa Homerun 5km en Unifloorrun 10km uit te zetten.

Verder was onze belangrijkste taak het voor- en achterfietsen. Hierbij fietsen we in groepen van  minimaal 2 bikers voor de eerste lopers uit om ervoor te zorgen dat het parcours vrij blijft voor de lopers. Ondanks de verkeersregelaars, posten en dranghekken zijn er altijd mensen die op het laatste moment nog even willen over steken of gewoon het parcours op lopen, om wat voor een reden dan ook. Wij zorgen dan voor een vrije doorgang voor de lopers. Tevens fungeren we als hekkensluiters achter de laatste loper/loopster. Hiermee is ook voor de verkeersregelaars en posten duidelijk, dat zij hun werk kunnen uitvoeren cq kunnen staken en evt. kunnen opruimen etc. etc. Daarnaast hebben we, tot op zekere hoogte, de taak om gestrande deelnemers op te vangen en/of de EHBO in te schakelen en in echte noodgevallen uiteraard 112.

Om 11.00u was de start van de 1 km. Erg leuk om al die kinderen hun best zien te doen.

De kinderen werden opgevolgd door een 5km demonstratierit van cross-skaters van DSC afd. Nordic Sports uit Diepenveen. Dat was dit jaar voor het eerst te zien.
Om ongeveer 11:45u gingen de dames en heren op de 10km van start die zowel door de Vijfhoek als het buitengebied liepen. Rond 12:00u gingen de 5km lopers/loopsters van start. Het was ondertussen al flink warm geworden en dus afzien voor de deelnemers. We hebben heel wat verhitte gezichten voorbij zien komen. Petje af!

 

 

En ja, na afloop hebben we natuurlijk met een groepje de paaltjes en borden etc. weer opgehaald. Opgeruimd staat netjes nietwaar!

Al met al voor ons weer een leuke, gezellige en vooral ook dankbare ondersteuning van dit sportieve evenement.

 

Ik bedank bij deze de leden van ons team; Renate, Stefanie, Susanne, Muriël, Marloes, Wilco, Wim, Arjan, Sven en Arjen.

Tevens dank ik, namens Mountainbike Netwerk Deventer, de organisatie voor dit mooie evenement en hun goede zorgen en wat ons betreft tot volgend jaar!

Groeten,

Ronald van den Brink

Fotografie: YourWeddingPhoto’s Peter Lammers.